Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Nieuwe oproep Nederlands-Brits-Duits hartonderzoek

Met dit programma willen de organisaties onderzoek dat een bijdrage levert aan preventie, vroege opsporing en betere behandeling van hart- en vaatziekten mogelijk maken dat niet op nationaal niveau uitgevoerd kan worden.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet er sprake zijn van minimaal twee hoofdonderzoekers (PI's) uit verschillende partnerlanden (Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Nederland). De hoofdaanvragers moeten zijn verbonden aan een academische onderzoeksinstelling.

De maximale subsidie per project is ongeveer € 1,5 miljoen, bestaande uit maximaal £ 500,000 verstrekt door BHF, maximaal € 500,000 van DZHK en maximaal € 500,000 van DHF. Projecten hebben een looptijd van maximaal vier jaar.

Aanvragen moeten per email worden ingediend bij zowel BHF, DZHK als DHF. De oproep in 2023 staat in het teken van talentontwikkeling. Aanvragen kunnen ingediend worden door onderzoekers die bezig zijn met het verstevigen van hun eigen onderzoekslijn en het uitbreiden van hun onderzoeksgroep. De deadline is 24 mei 2023.

Terug naar overzicht