Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

ZonMw-oproep 'Vouchers Gewoon Bijzonder 2022'

ZonMw heeft een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het Nationaal Programma Gehandicapten 'Gewoon Bijzonder'. Het betreft de subsidieoproep 'Vouchers Gewoon Bijzonder 2022'.

Het Nationaal Programma Gehandicapten 'Gewoon Bijzonder' ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

Doel van de ‘Gewoon Bijzonder-vouchers’ is om kruisbestuiving tussen zorgorganisaties in de gehandicaptensector en zorgopleidingen in mbo/hbo (bijvoorbeeld de opleidingen tot verzorgende IG, mbo-/hbo-verpleegkunde, persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg, fysiotherapie, ergotherapie, pedagogiek) te bewerkstelligen. Een voucher biedt hiervoor financiële ondersteuning.

De voucher is dus bedoeld voor een mbo/hbo (maatschappelijke) zorgopleiding en een gehandicaptenzorginstelling samen. Zij dienen in gezamenlijkheid een voucher aan te vragen waarmee zorgprofessionals, samen met ervaringsdeskundigen, gastlessen kunnen verzorgen binnen de opleiding en/of docenten van de opleiding praktijkervaring kunnen opdoen in de gehandicaptensector, bijvoorbeeld door projectstages of het volgen van een cliënt.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een onderwijsinstelling (mbo of hbo) en een gehandicaptenzorginstelling samen. De hoofdaanvrager, projectleider en bestuurlijk verantwoordelijke zijn afkomstig vanuit dezelfde organisatie (dus ofwel vanuit de onderwijsinstelling, ofwel vanuit de gehandicaptenzorgorganisatie). De partij die geen hoofdaanvrager is, wordt als mede-aanvrager opgevoerd.

In totaal is er in de periode van 1 maart 2022 tot en met 1 oktober 2022 een budget van € 100.000 beschikbaar met een maximum van € 10.000 per voucher. De voucherperiode betreft een periode van maximaal twaalf maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 1 oktober 2022, 14.00 uur, worden ingediend via ProjectNet, het elektronisch indiensysteem van ZonMw.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/vouchers-gewoon-bijzonder-2022/

Terug naar overzicht