Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Nieuwe oproep voor Horizon 2020-project agROBOfood geopend

De partners binnen het door de Europese Commissie gefinancierde Horizon 2020-project agROBOfood hebben een nieuwe oproep tot het indienen van aanvragen geopend.

agROBOfood verbindt de wereld van robotica, landbouw, R&D en business door het creëren van een duurzaam netwerk van Digital Innovation Hubs. Het project heeft als doel om effectieve toepassing van robottechnologieën in de agrifoodsector te ondersteunen en om mkb-bedrijven te ondersteunen om efficiënter en concurrerender te worden. De Universiteit Wageningen is projectcoördinator. Namens Nederland zijn ook TU Delft en Holland Robotics partner in het project.

De nu geopende oproep is gericht op zogenaamde 'Innovation Experiments'. Voor de oproep is een budget van € 2,65 miljoen beschikbaar voor de financiering van innovatie-experimenten.

Doel van de oproep is het ondersteunen van de industrie (met name mkb-bedrijven binnen de agrifoodsector) bij hun digitale transitie, bijvoorbeeld door middel van demonstrators, de ontwikkeling van platforms, het opzetten en uittesten van technologietransfers en andere ontwikkelingen. Verdere doelen zijn de Europese automatiseringsindustrie (landbouwmachines, materiaalbehandeling, enzovoort) te laten profiteren van de mogelijkheden om samen te werken met bedrijven in de roboticasector én het mobiliseren van private matching fondsen om scale-up van robottechnologieën te ondersteunen en de digitale transformatie van de agrifoodsector te versnellen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door kleine consortia (twee tot vijf partners) uit de agrifood- en roboticasector, waaronder minimaal één mkb-bedrijf als eindgebruiker en minimaal één mkb-bedrijf als technologieleverancier. Aanvragers moeten gevestigd zijn in EU-lidstaten of in met Horizon 2020 geassocieerde landen. De basiscriteria waaraan moet worden voldaan zijn:

  • het project moet een commerciële behoefte binnen agrifood aanpakken;
  • de oplossing moet zijn gebaseerd op robottechnologieën;
  • er moet gebruik gemaakt worden van een lokale partner Digital Innovation Hub (DIH) als primair aanspreekpunt;
  • er moet toestemming zijn om de grensoverschrijdende diensten van het netwerk te gebruiken.


De subsidie bedraagt € 300.000 tot € 500.000 per project (en € 50.000 tot € 300.000 per projectpartner). De uitvoeringsperiode loopt van september 2021 tot januari 2023. Aanvragen kunnen tot en met 31 mei 2021 worden ingediend via de website van agROBOfood.

Zie voor meer informatie: https://agrobofood.eu/2nd-open-call-for-innovation-experiments/

Terug naar overzicht