Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Samenwerking ZonMw en Diabetes Fonds Diabetes II Doorbraakprojecten

ZonMw en het Diabetes Fonds gaan samenwerking in de call Diabetes II Doorbraakprojecten. Doel is onderzoekers te stimuleren om vernieuwende, baanbrekende en risicovolle oplossingsrichtingen met potentieel grote klinische impact te testen en zo oplossingen aan te dragen om diabetes type 2 te stoppen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 17 april 2018. Er is een budget beschikbaar van € 1,9 miljoen. De bijdrage is maximaal € 100.000 per project voor een periode van maximaal 12 maanden.

Doorbraakprojecten vallen onder ‘high risk - high gain’ onderzoek. De focus ligt op het ontwikkelen van een innovatief idee tot een proof of concept. Er wordt gefinancierd op basis van een innovatief idee of visie, zonder de noodzaak van voorafgaand voorwerk. Projecten zijn overwegend fundamenteel van aard en staan aan het begin van de kennisketen. Het gaat niet om toegepast onderzoek. De nadruk ligt op het uitwerken van het idee waarbij de uitkomst negatief kan zijn.

 

De hoofdaanvrager is een gepromoveerde onderzoeker en besteedt minimaal 0,4 fte aan het project. De call staat open voor onderzoekers van in Nederland gevestigde onderzoeksorganisaties. Een achtergrond in diabetes type 2 onderzoek of gelieerde velden met kennis van metabole gezondheid is een pre. Projecten moeten uiterlijk 15 oktober 2018 van start gaan.

Terug naar overzicht