Nieuws

mrt
1

Programma urban projecten gestart

De Deelregeling programma urban projecten van het Fonds Podiumkunsten is gepubliceerd. Het programma urban projecten is een nieuw fondsinitiatief, gericht op urban arts in de breedste zin van het woord. Het Fonds richt zich met het programma op artiesten die hun wortels hebben in de stad en de stedelijke cultuur. Het is gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.

In veel steden is er een grote diversiteit aan initiatieven, waarin urban talenten muziek maken, dansen, performen etc. De deelregeling staat open voor artiesten met uiteenlopende achtergronden en stelt hen in staat zich verder te ontwikkelen. Er wordt niet alleen gekeken naar wat een artiest al heeft bereikt, maar ook naar zijn of haar potentie. Het in de urban arts niet ongebruikelijk, dat artiesten samen aan een voorstelling of concert werken. Daarom kunnen ook groepen in aanmerking komen.

 

Per jaar is er een budget beschikbaar van € 600.000. Aanvragen kunnen zolang het budget niet is uitgeput, doorlopend worden ingediend.


Op dit moment doen acht steden mee aan dit programma. Dit zijn Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag. In elke stad is een matchmaker, die een aanspreekpunt is. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage of voor vragen kan rechtstreeks contact worden opgenomen met de matchmakers. Meer informatie over de matchmakers is via deze link te lezen.

Terug naar overzicht