Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Nieuw visiedocument Embedded Systems Roadmap

Holland High Tech heeft een update gepubliceerd van de Embedded Systems Roadmap. Embedded Systems is één van de vjftien Roadmaps binnen de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en richt zich op geïntegreerde hardware/software-systemen die intelligentie, besluitvorming en mogelijkheden toevoegen aan hightech producten.

Het nieuwe visiedocument is een update van de HTSM-ES roadmap 2015. 

 

De topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) omvat een aantal nauw met elkaar verweven maakindustrieën: de machine- en systeemindustrie, automotive, lucht- en ruimtevaart en materialen inclusief staal. Kennis op het gebied van materialen en fotonica/optica speelt hierbij een steeds belangrijkere rol; ICT maakt een integraal onderdeel uit van de ontwikkelingen in dit veld. De topsector high tech is hiermee een belangrijke “enabler” voor veel andere toepassingssectoren zoals energie, chemie, life sciences en food. 

 

Met de PPS-toeslagregeling Onderzoek en Innovatie stimuleert de overheid industrie en onderzoeksorganisaties tot het doen van gezamenlijk onderzoek. Holland High Tech zet de toeslag in bij projecten uit calls en programma’s uitgevoerd door Nederlandse onderzoeksorganisaties, met name: NWO, TNO, NLR, Holst Centre, ESI, M2I, Technische Universiteit Eindhoven, Technische Universiteit Delft en de Universiteit Twente. NWO TTW (voormalige Technologiestichting STW) opent jaarlijks een call, de TTW HTSM Open Call. voor projectvoorstellen die passen binnen alle Holland High Tech roadmaps, inclusief doorsnijdend thema ICT. Om de participatie van innovatieve mkb-ondernemers in de roadmaps te verbeteren heeft het TKI HTSM een MKB-loket ingericht. Ondernemers kunnen hier terecht met al hun vragen over innovatie in topsector HTSM. 

Terug naar overzicht