Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Hermen J. Jacobsprijs 2018 voor passend onderwijs geopend voor aanvragen

Eens in de vier jaar wordt de Hermen J. Jacobsprijs uitgereikt, bedoeld voor een persoon of instelling, die zich op bijzondere wijze heeft ingezet of zich gaat inzetten voor passend onderwijs. De prijs kent steeds een ander thema. In 2018 is dat: 'Nieuwkomers in het onderwijs'. De prijs heeft een waarde van € 20.000 en is bedoeld om de verdere ontwikkeling van het plan te ondersteunen.

Aanleiding voor het gekozen thema is de toename van kinderen uit andere culturen, die dikwijls door (oorlogs-) omstandigheden gedwongen werden hun land te ontvluchten. Voor deze nieuwkomers moet een passende onderwijsplek gerealiseerd kunnen worden, zowel in het primair- als het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. In dit kader is het fonds op zoek naar projectvoorstellen. Voorbeelden hiervan zijn een meer filosofische doordenking (reflectie op het onderwerp) of het bedenken / beschrijven van een gedragsinterventie voor een speciale doelgroep of leeftijdscategorie. Een voorstel voor een praktijkgericht of wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De deadline voor het indienen van aanvragen is 30 september 2018. De genomineerden zullen in de eerste week van februari 2019 bekendgemaakt worden. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats op woensdagmiddag 13 maart 2019 in het Onderwijsmuseum te Dordrecht. 

Terug naar overzicht