Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Gecombineerde opgave in 2017 vanaf 1 maart open

De Gecombineerde opgave is een jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. In 2017 is de opgave open van 1 maart tot en met 15 mei. Met deze opgave levert u als agrarisch ondernemer gegevens aan voor de Landbouwtelling, de mestwetgeving, het Diergezondheidsfonds, de emissieaangifte voor de glastuinbouw en een aantal subsidies.

Er zijn twee situaties waarbij u de opgave pas na 1 april helemaal kunt invullen:

  • U houdt dieren: de peildatum voor het invullen van dieraantallen blijft 1 april. Weet u vooraf niet hoeveel dieren u heeft op 1 april, omdat er in maart veel verandert op uw bedrijf? Vul het onderdeel Dieren in de opgave dan vanaf 1 april in. Andere onderdelen van de opgave kunt u uiteraard wel al invullen voor 1 april;
  • U wilt een betaalverzoek indienen voor SNL-a: pas vanaf 1 april kunt u een betaalverzoek indienen voor SNL-a. Dan staan de kaarten voor SNL-a klaar in de Gecombineerde opgave. U kunt wel alvast de andere vragen van de opgave beantwoorden, zodat u vanaf 1 april direct het betaalverzoek SNL-a kunt indienen.

Veel rundveehouders hoeven dit jaar niet meer hun dieraantallen in te vullen in de Gecombineerde opgave. De afgelopen jaren heeft RVO.nl de aantallen al zoveel mogelijk vooringevuld. Met ingang van dit jaar worden de aantallen uit I&R gehaald.

 

U krijgt een uitnodiging als u verplicht bent om de Gecombineerde opgave in te vullen. Als u bent uitgenodigd voor de Gecombineerde opgave, verwachten De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ook dat u opgave doet. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht