Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

TKI-LSH Match regeling voor publiek-private samenwerking 2016 open

Bij Health Holland kunnen publiek-private consortia bestaande uit minimaal één ondernemer en minimaal één onderzoeksorganisatie aanvragen indienen voor de TKI-LSH Match regeling. Aanvragen kunnen doorlopend ingediend worden tot en met 17 oktober 2016. Op 15 juni en 17 oktober worden de nieuw binnengekomen aanvragen beoordeeld en afgehandeld. Toekenning vindt plaats op basis van first come-first served en beschikbaarheid van middelen.  
 
De Topsector Life Sciences & Health (LSH) wil publiek-private samenwerking (PPS) creëren. Samenwerking in multidisciplinaire teams is immers essentieel om tot efficiënte en kosteneffectieve innovaties te komen. Om nieuwe pps’en te stimuleren, is de TKI-LSH Match regeling in het leven geroepen. Deze regeling wordt uitgevoerd door de Topconsortium Kennis & Innovatie (TKI) van de Topsector Life Sciences & Health: TKILSH. Met de Match regeling worden (MKB) ondernemingen en onderzoeksorganisaties uitgenodigd gezamenlijk te investeren research & development (R&D) ten behoeve van evidence-based innovatie. Daarnaast biedt de regeling ook andere partijen, zoals gezondheidsfondsen, de mogelijkheid om aan te sluiten. De regeling valt binnen het kader van de TKI-toeslagregeling van het Ministerie van Economische Zaken.
 
Naast het stimuleren van nieuwe pps’en heeft de regeling als doel het thema kostenbeheersing in de zorg aan te snijden en middels R&D bij te dragen aan de ambities van de Topsector LSH. De drie kernpunten van de ambitie zijn als volgt:

preventie van zorg;
maximaal resultaat met minimaal trauma;
zorg voor ziekten buiten de muren van het ziekenhuis.

De onderzoeksorganisatie ontvangt van TKI-LSH toeslag naar rato van de in cash bijdragen van de betrokken private partij(en). De TKI toeslag bedraagt in principe 25% van de private in cash bijdragen in het project. In overleg met TKI LSH kan hiervan worden afgeweken.

Terug naar overzicht