Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
1

Nieuwe openstelling voor RAAK-PRO bekendgemaakt

Met RAAK-PRO wil SIA de kwaliteit (methodologisch en inhoudelijk) van het praktijkgericht onderzoek bevorderen en de onderzoekscapaciteit van de betrokken lectoraten versterken. Dit kan doordat onderzoekers in een RAAK-PRO-project een duurzame samenwerkingsrelatie opbouwen met partners in het nationale en internationale kennisnetwerk en zo ook hun eigen positie daarin verbeteren.

Belangrijke verschillen ten opzichte van de andere RAAK-onderdelen zijn dat RAAK-PRO-projecten langer duren en dat de invulling van het criterium ‘onderzoeksplan’ uitgebreider is en sterker op samenwerking binnen het kennisnetwerk focust ten behoeve van theoretische verdieping. Voor deze ronde is een budget van € 18,2 miljoen beschikbaar. Per RAAK-PRO project kan maximaal € 700.000 worden aangevraagd.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. Voor het indienen van een RAAK-PRO-aanvraag is het verplicht een intentieverklaring in te dienen. De deadline voor het indienen van deze verklaring is 4 juni 2024. De definitieve RAAK-PRO-aanvragen kunnen tot en met 1 oktober 2024 worden ingediend.

Terug naar overzicht