Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
1

SBIR-oproep voor gezondheidszorg en onderwijs in de MENA-regio

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is de nieuwe oproep 'Betere toegang gezondheidszorg en onderwijs Midden-Oosten en Noord-Afrika' geopend voor het indienen van aanvragen.

De oproep is bestemd voor bedrijven die innovatieve digitale producten en diensten ontwikkelen die de kwaliteit en toegang verbeteren van lager tot hogeschoolonderwijs, voorlichting en de gezondheidszorg. Doelgroepen zijn moeilijk bereikbare groepen die hier nu nauwelijks tot geen toegang toe hebben. De oproep staat open voor de landen in de zogeheten MENA-regio: Algerije, Egypte, Irak, Jemen, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Palestijnse gebieden, Soedan en Tunesië.

De oproep kent drie thema's waarvoor ideeën kunnen worden ingediend:

  • 1. Verbeteren van de continuïteit en kwaliteit van afgelegen gezondheidszorgcentra: opleiding en ondersteuning ter plekke voor het personeel van klinieken die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van (medische) apparatuur en verantwoordelijk zijn voor de zorg;
  • 2. Toegang tot gezondheidszorg en verbeteren gezondheidsvoorlichting: behandeling en opvolgen adviezen voor fysieke en mentale gezondheid, voorlichting over levensstijl en seksualiteit voor moeilijk bereikbare groepen;
  • 3. Betere kwaliteit en toegang tot onderwijs en training van vaardigheden voor moeilijk bereikbare groepen: goede opleiding en training ter plaatse met (digitale) technologieën, zodat mensen uit de doelgroepen niet naar ver gelegen opleidingscentra hoeven te reizen. Veelal is lesmateriaal beschikbaar, maar niet in geschikte (digitale) vorm.


Centraal staan innovatieve oplossingen die passen in de lokale context van de doellanden. Samenwerking met lokale partijen en organisaties die de innovaties kunnen implementeren is noodzakelijk. Belangrijk is bovendien dat bedrijven die inschrijven de motivatie hebben om van hun innovatie een succes te maken en doorgaan als de SBIR-financiering stopt.

De nu geopende oproep is voor inschrijving voor fase 1: haalbaarheidsonderzoek. Voor fase 1 is een budget van € 1.500.000 beschikbaar. Het maximum bedrag per haalbaarheidsonderzoek is € 40.000. Voor fase 2 is vervolgens € 2.400.000 beschikbaar, plus eventueel een restbudget van fase 1. Het maximum bedrag per project in fase 2 is € 200.000.

Ideeën voor fase 1 kunnen tot en met 1 maart 2021 (10.00 uur) worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sbir/sbir-oproep-betere-toegang-gezondheidszorg-en-onderwijs-midden-oosten-en-noord-afrika

Terug naar overzicht