Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
1

Samenwerking NWO met mkb: tweede KIEM-HTSM call gepubliceerd

NWO wil de samenwerking met het mkb binnen de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) blijven stimuleren. De pilot KIEM-HTSM voor de natuurkunde wordt voortgezet. Er is een tweede call geopend. Aanvragen kunnen tot en met 4 april worden ingediend.

KIEM-HTSM is gebaseerd op de reeds bestaande KIEM-instrumenten binnen NWO. Het doel van dit instrument is het bevorderen van publiek-private samenwerking, in het bijzonder voor samenwerking met het midden- en kleinbedrijf. Het instrument is onderdeel van de acties in het kader van de NWO-propositie voor de topsectoren 2016-2017.

 

Er kan een vergoeding worden aangevraagd voor de personele en materiële kosten, tot maximaal € 50.000 per project. Hiervan moet de betrokken mkb-partner 20% opbrengen. In totaal stelt FOM voor de periode 2016-2017 € 475.000 beschikbaar voor KIEM-HTSM. De eerste ronde van het KIEM-HTSM instrument was georganiseerd door FOM. Vanwege de transitie van NWO zal het resterende gedeelte van de pilot worden uitgevoerd door het ENW-domein van NWO.

 

Zie voor meer informatie de brochure KIEM-HTSM 2016-2017.

Terug naar overzicht