Cookie preferences
SettingsI agree

Projects

Single Session Therapy voor toegankelijke en persoonlijke geestelijke gezondheidszorg

Danae Beskers & Maikel Pauw | 31-05-2023

Birdt Health wil de kloof in de geestelijke gezondheidszorg overbruggen en het verschil maken met een innovatief platform dat toegankelijke en effectieve onlinebehandelingen aanbiedt. Birdt ontwikkelt een platform voor alternatieve transdiagnostische benadering voor ggz-problematieken gebaseerd op het netwerkmodel.

Via het Birdt platform kunnen mensen online therapiesessies inplannen met ervaren psychologen, genaamd Single Session Therapy. In plaats van traditionele diagnoses en standaardbehandelingen biedt de Birdt methode een persoonlijk traject waarbij de cliënt zelf een sessie boekt op het moment dat het telt, met de vraag die op dat moment speelt. Birdt plaatst hierbij cliënten in de regisseursstoel, waarbij zij de controle hebben over het moment van de sessie, de onderwerpen die ze willen bespreken en de richting van hun therapie. Bovendien stelt het cliënten in staat om direct hun problemen of vraagstukken aan te pakken zonder maanden of zelfs jaren op een wachtlijst te staan. De Birdt methode wordt ondersteund door een app die het persoonlijke plan van de cliënt bevat en biedt ook ondersteuning buiten de therapiesessies met oefeningen die makkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven. Deze directe toegang tot de benodigde zorg zorgt ervoor dat problemen effectief aangepakt worden en niet onnodig verergeren over tijd.

Birdt model
De centrale thema's binnen het Birdt model

 

Innofunding heeft Birdt ondersteund in de aanvraag voor een Vroegefasefinanciering vanuit het Innovatiefonds Noord-Holland. De inmiddels toegekende lening van €250.000 moet Birdt helpen om deze methode verder ontwikkelen en verfijnen op basis van wetenschappelijke inzichten en gebruikerservaringen. Het project stelt Birdt Health in staat om de effectiviteit en efficiëntie van de methode te onderzoeken en te bewijzen, en om de verdere implementatie en opschaling ervan voor te bereiden.

 

Mark Willems, CEO Birdt Health: “Birdt Health streeft naar een toegankelijke, persoonlijke en effectieve geestelijke gezondheidszorg, met als doel een positieve verandering te bewerkstelligen binnen het ggz-landschap.”

Over Birdt Health Birdt Health is een in Amsterdam gevestigde start-up die een digitaal platform ontwikkeld voor effectievere behandeling van ggz-problematiek. Dit wordt gedaan met een focus op Single Sessions en persoonlijke aanpak die clienten de regie geeft over hun zorgtraject. Birdt Health is in 2023 opgericht door Mark Willems. Zie ook: www.birdt.health   Over Innovatiefonds Noord-Holland Dit Project wordt uitgevoerd met een lening uit de Vroegefasefinanciering van het Innovatiefonds Noord-Holland. Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland bij het financieren van innovatie in de Proof-of-Concept-fase door het verstrekken van converteerbare leningen. Zie ook: www.innovatiefondsnoordholland.nl