Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
22

Oproep Netherlands-Canada Type 2 Diabetes Research Consortium

Het Diabetes Fonds, ZonMw, de Topsector Lifesciences & Health en de Canadian Institutes of Health Research (CIHR) hebben de oproep 'Netherlands-Canada Type 2 Diabetes Research Consortium' gelanceerd.

De oproep is gericht op de vorming van een publiek-privaat en internationaal Nederlands-Canadees Type 2 Diabetes onderzoeksconsortium.

De samenwerkende partijen roepen onderzoekers, commerciële partijen en andere private partijen op om ??subsidie ??aan te vragen voor internationaal en interdisciplinair onderzoek dat zal bijdragen aan de strijd tegen diabetes type 2. Het doel van deze oproep is om onderzoek en ontwikkeling te versnellen om het leven van mensen met diabetes type 2 in Canada en Nederland te verbeteren door een internationaal concurrerend en innovatief Nederlands-Canadees Type 2 onderzoeksconsortium te ondersteunen.

Binnen de oproep zal één consortium worden gefinancierd gedurende vijf jaar. De Nederlandse inbreng in het consortium wordt medegefinancierd door de drie Nederlandse partners voor een totale investering van € 2,59 miljoen. Voor dit deel is cofinanciering verplicht. De Canadese inbreng van het consortium zal worden gefinancierd door het CIHR Institute of Nutrition, Metabolism and Diabetes (INMD) met een commitment van € 1,39 miljoen over een periode van vijf jaar. Het consortium moet op 1 januari 2021 van start gaan.

Het consortium moet onder gedeeld leiderschap staan van een (vooraanstaande) Nederlandse hoofdaanvrager en een (vooraanstaande) Canadese hoofdaanvrager. Het Nederlandse deel van het consortium moet bestaan ??uit minimaal vier projectleiders van Diabetes II Doorbraakprojecten, waarvan er één de Nederlandse hoofdaanvrager moet zijn. Nieuwe mede-aanvragers uit Nederland, die momenteel niet worden gefinancierd via het Diabetes II Doorbraakprojecten programma, mogen toetreden tot het consortium. Naast de Canadese hoofdaanvrager kunnen maximaal vier mede-aanvragers uit Canada deelnemen. Een aanvrager kan deelnemen aan maximaal twee aanvragen.

Het consortium bestaat verder uit minimaal één onderneming met winstoogmerk. Buitenlandse winstgevende private partijen en onderzoeksorganisaties worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan het consortium, zolang de resultaten van het onderzoeksproject de Nederlandse kennisinfrastructuur en economie ten goede komen.

De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. Vooraanmeldingen moeten worden ingediend bij CIHR via ResearchNet. De deadline voor het indienen van een vooraanmelding is 25 februari 2020. Volledige aanvragen moeten bij zowel ZonMw als CIHR worden ingediend. De sluitingsdatum voor het indienen van de subsidieaanvraag bij ZonMw is 24 maart 2020. Canadese aanvragers moeten ook uiterlijk 24 maart 2020 een verkorte subsidieaanvraag indienen bij CIHR via ResearchNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/netherlands-canada-type-2-diabetes-research-consortium/

Terug naar overzicht