Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
23

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT)

In 2015 stellen het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) voor het eerst gezamenlijk het budget beschikbaar voor de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren. De Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 komt voort uit deze samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Het totale MIT budget zal verdeeld worden over de volgende instrumenten: adviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten, kennisvouchers, TKI-Innovatiemakelaars en TKI-nettwerkactiviteiten. De eerste drie instrumenten worden regionaal aangeboden, de laatste twee alleen landelijk. Ondernemers dienen hun aanvraag in binnen de regio (provincie) waar zij gevestigd zijn. Een ondernemer kan terecht bij het landelijke vangnet als de aanvraag inhoudelijk niet past binnen de Regionale Innovatiestrategie (RIS) of het instrument niet regionaal aangeboden wordt. In de regio Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) wordt subsidie verstrekt voor de volgende MKB-instrumenten:

• innovatieadviesprojecten;

• haalbaarheidsprojecten;

• R&D-samenwerkingsprojecten.

Voor bijna alle MKB - instrumenten is in de regio budget beschikbaar. Ondernemers dienen hun aanvraag in binnen de regio waar zij gevestigd zijn. Een ondernemer kan terecht bij het landelijke vangnet als de aanvraag inhoudelijk niet past binnen de Regionale Innovatiestrategie (RIS).

Aanvragen voor een innovatieadviesproject of een haalbaarheidsproject worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. De R&D-samenwerkingsprojecten worden beoordeeld volgens het tenderprincipe. De regeling wordt op 19 mei 2015 geopend. De aanvraagperiode sluit op 1 september voor MIT regioloketten en op 15 september voor het landelijk eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Terug naar overzicht